Arsenals smakstart i första halvlek räckte gott och väl.

Nu väntar Villarreal i Europa League-semin.

– Vi gjorde det för fansen, säger Arsenals Bukayo Saka.

Arsenal FC

Arsenal var det lag som hade pressen på sig inför returmötet med Slavia Prag – då tjeckerna fick med sig 1–1 på Emirates Stadium förra torsdagen.

London-klubben axlade pressen och rivstartade mötet på Eden Arena i Prag under torsdagskvällen. Emil Smith Rowe hade en boll i nät efter 14 minuters spel, det dömdes dock bort för offside efter VAR-granskning.

Men engelsmännen trummade på.

Fyra minuter senare gjorde Nicolas Pépé 1–0, tre minuter därefter satte Alexandre Lacazette 2–0 från straffpunkten innan Bukayo Saka tre minuter därpå skickade in 3–0.

Tre mål inom loppet av sex minuter och ridå Slavia Prag. Med kvarten kvar att spela fastställde sedan Lacazette slutresultatet till 4–0.

– Det var fantastiskt från början till slut. Vi gjorde det för fansen, de förtjänar det efter allt stöd vi får. Vi visade karaktär och vi dödade mer eller mindre matchen i den första halvleken, säger Saka till BT Sport.

”Upp till oss nu”

Saka fortsätter:

– När vi spelar som vi gjorde i dag är det underbart att vara en del av det här laget. Vi har chans att nå finalen och vinna den här turneringen, det är upp till oss.

I semifinalen väntar nu Villarreal för Arsenal, då spanjorerna skickade ut Dinamo Zagreb. Den andra semifinalen spelas mellan Manchester United och Roma.