Publicerad 2023-01-08

För några dagar sedan sänkte Riyad Mahrez Chelsea i Premier League.

I dag klev han fram igen och gjorde två mål när lagen möttes i FA-cupen.

Manchester City körde över Graham Potters lag med 4–0.

Så sent som i torsdags möttes Manchester City och Chelsea i Premier League där City drog det längsta strået och vann med 1–0 efter mål av Riyad Mahrez.

I dag möttes klubbarna igen i den tredje omgången av FA-cupen och då fick bland annat Kevin De Bruyne och Erling Haaland stanna på bänken.

Men det gick bra ändå för City när Mahrez öppnade målskyttet efter 23 minuters spel när han stänkte dit en frispark.

– Vilken frispark, vilken vänsterfot. Det är så mycket kvalitet, den perfekta bollträffen och hastigheten, säger Viaplays expertkommentator Bojan Djordjic.

”Pinsamt”

Bara några minuter senare blev det än jobbigare för Chelsea när Kai Havertz tog bollen med handen och straff till hemmalaget. Julian Alvarez stegade fram och med minsta marginal satte han 2–0 från elva meter.

Innan den första halvleken var över utökade City till 3–0 genom Phil Foden i en match som till sist slutade 4–0 efter ytterligare ett mål av Mahrez och Chelsea åkte ur FA-cupens tredje omgång för första gången på 25 år.

– Det är inte acceptabelt från Chelseas sida. Jag bryr mig inte hur många skador man har, man kan fortfarande göra jobbet. Det är pinsamt för dem, säger Alan Shearer, expert på BBC.

För Manchester City väntar nu vinnaren mellan Oxford och Arsenal som möts på måndag i nästa omgång.