Hattricksuccé för Haaland – krossade rekord

Uppdaterad 2023-01-23 | Publicerad 2023-01-22

Erling Braut Haaland med hattrrick mot Wolves.

Erling Braut Haaland glöder igen.

Mot Wolves gjorde han hattrick på 54 minuter, och krossade Ruud van Nistelrooys rekord.

"Det börjar bli löjligt nu", skriver Gary Lineker på Twitter.

Efter ett mål på tre Premier League-matcher höjdes röster kring en eventuell formsvacka för Erling Braut Haaland.

Mot Wolves tystade han tvivlarna. Fem minuter innan paus nickade han in 1–0, och lika många minuter in i andra rullade han in tvåan från straffpunkten.

Hattricket fullbordades efter en knapp timme. Nu har Haaland gjort 18(!) mål, bara på hemmaplan, sedan ankomsten till City i somras.

PLUS: 20 spelare att följa under januarifönstret

Krossade hattrick-rekord

Efter en timme byttes han ut, och fick stående ovationer för sitt fjärde hattrick den här säsongen. Nu jagar han Alan Shearers notering från 95/96, då han i Blackburn-tröjan stod för fem.

Däremot krossade han den forne United-anfallaren Ruud van Nistelrooys tidigare rekord kring att nå fyra hattricks. För nederländaren tog det 65 matcher, Haaland behövde 19.

Matchen slutade 3–0.