Publicerad 2022-10-24

Med två matcher kvar att spela är Varberg illa ute i allsvenskan.

Efter 4–1-förlusten borta mot Mjällby halkade Varberg ner på kvalplats.

– Det är oacceptabelt, säger Jon Birkfeldt till Discovery.

Fasta situationer satte tonen på Strandvallen. Mjällby besegrade till sist Varberg med 4–1.

I den 28:e minuten nickade Carlos Gracia in ledningsmålet via en hörna. Mjällby tog med sig 1–0 in till halvtidsvilan, och hemmalaget kom att utöka tidigt i den andra halvleken.

Adam Ståhl nickade in 2–0, även den via en fast situation. Silas Nwankwo kontrade sedan in 3–0, efter slarv i bortalaget.

Varberg reducerade i slutminuterna genom Alexander Johansson, men matchens sista mål gjorde Gideon Mensah – i eget mål. 4–1-målet blev också matchens sista.

Lagkaptenens ilska: ”Skit”

Varbergs lagkapten Jon Birkfeldt är kortfattad när han ska summera kvällens insats.

– Skit, säger Birkfeldt till Discovery och fortsätter:

– Det är bedrövligt och riktigt dåligt. Det är oacceptabelt. Jag kan bara tala för mig själv, men jag är riktigt besviken.

Resultatet får framför allt Degerfors att jubla. Efter Mjällbys seger klättrar Degerfors upp på säker mark, medan Varberg halkar ner till kvalplatsen.

– Vi kan inte påverka om Degerfors ska vinna eller inte. Det är upp till oss själva, och vi gjorde det inte i dag.

Samtidigt spelade Norrköping 1–1 borta mot Värnamo. Laorent Shabani gjorde matchens första i den 14:e minuten. Peking såg ut att gå mot tre poäng – men i den 89:e minuten dök anfallsstjärnan Marcus Antonsson upp. Antonsson gjorde sitt 20:e mål för säsongen, när han stötte in kvitteringen vid mållinjen efter att bollen gått i stolpen.

Krysset innebär att Norrköping ligger på elfte plats, och Värnamo tionde plats i tabellen. Nykomlingen Värnamo har nu säkrat det allsvenska kontraktet inför 2023.