Solskjaer: ”United är fortfarande större än City”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester City går för sjunde året i rad mot att sluta bättre i Premier League än rivalen Manchester United.

Inför lördagens derby hoppas United och Ole Gunnar Solskjaer att de ska kunna stoppa den förmodade händelseutvecklingen.

– Vi åker dit för att vinna, säger norrmannen enligt The Guardian inför bortamötet på Etihad Stadium.

Även om det är många matcher kvar att spela av Premier League så tyder i princip allt på att Manchester City, för sjunde året i rad, kommer sluta före lokalrivalen Manchester United i tabellen.

Något som inte skett sedan 1930-talet. Men likväl är det allt annat än överraskande, sett till klubbarnas nuvarande status och kvalitet.

Trots det så menar Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer att hans klubb fortfarande är stadens största, sett till den mer långsiktiga historiken.

– Ja, svarar norrmannen kort och gott när han får en fråga om just detta från den samlade brittiska presskåren inför lördagens derby på Etihad Stadium.

”Åker dit för att vinna”

En match där United, trots en viktig 2–1-seger mot Tottenham i veckan, går in som ganska klar underdog.

– Men vad ska vi göra? Ska vi ge upp? Inte utmana? Det är det vi måste ta oss tillbaka till. Man kan inte säga emot det faktum att vi är allt för långt bakom men det här är en chans för oss att utmana dem och täppa igen den luckan lite. Så vi åker dit för att vinna, vi åker dit för att få ett resultat, även om vi vet att det kommer bli svårt, säger Solskjaer enligt The Guardian.

Inför helgens match skiljer elva poäng i Premier League-tabellen mellan trean Manchester City och sexan Manchester United.

Solskjaer.
Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN
Solskjaer.
Publicerad:

LÄS VIDARE