Erdogan bestman på Özils bröllop

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

Under fredagen gifte sig Mesut Özil med sin Amine Gülse från Sverige.

Bröllopet ägde rum på femstjärniga hotellet "Four Seasons" i Istanbul.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan var också på plats – som bestman till Özil.

Tyske fotbollsstjärnan Mesut Özil, 30, och svenska Amine Gülse, 26, sa ja till varandra på hotellterrassen invid Bosporen på fredagkvällen.

300 gäster var inbjudna till det påkostade stjärnbröllopet. Enligt tyska medier ska Amine Gülses klänning ha kostat 800 000 kronor. Det var pukor, trumpeter, fackeltåg – och en viss president Erdoğan på plats som bestman till Özil, enligt tyska Bild.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Mezut Özil och Amine Gülse, som båda turkiska rötter, betraktas som superstjärnor i Turkiet. Enligt tyska medier är Gülse, som är uppvuxen i Angered, mer känd än Özil i landet. I dag är hon är en av landets mest populära skådespelerskor. Hon vann även skönhetstävlingen Miss Turkey 2014. Uppmärksamheten inför bröllopet har därför varit enorm bland turkarna.

Har fått kritik

Det är inte första gången som president Erdoğan ställer upp som bestman när en fotbollsstjärna gift sig i landet. Han har tidigare varit bestman åt Arda Turan (Basaksehir), Emre Belözoglu (Basaksehir) och Gökhan Töre (Besiktas) skriver tyska Bild.

Özil har tidigare fått kritik för den nära relationen till Erdogan.

– Faktumet att det här fortsätter gör nog många fotbollssupportrar besvikna, även mig, sade Angela Merkels stabschef Helge Braun när det offentliggjordes att den kontroversiella presidenten var bjuden till Mesut Özils bröllop.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.