Spelet bakom Uniteds sena värvning: ”Var helt tyst”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

Odion Ighalos agent avslöjar vad som egentligen hände när hans spelare blev klar för Manchester United och West Ham bannlyser journalist från London Stadium.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Är det dags för Ole Gunnar Solskjaer att placera Anthony Martial på bänken? Spelaren har inte imponerat i nummer nio-rollen på ett bra tag nu och mötet med Wolves var inget undantag (0–0). Den förre spelaren och numera tv-experten Ian Wright är en av de som tycker det är dags för Mason Greenwood att få fler chanser: ”Med tanke på hur Martial ser ut just nu hade jag absolut spelat honom (Greenwood)”, säger Wright.

Snart finns det förstås en annan spelare tillgänglig. I en intervju med Aftenposten avslöjar Odion Ighalos agent Atta Aneke spelet bakom den överraskande Deadline Day-värvningen: ”Det har varit hektiskt”, konstaterar agenten. ”Jag pratade med Uniteds chef (Ed Woodward) några dagar innan. Sen var det tyst hela torsdagen och fick intrycket att dealen inte skulle bli av”. Men under fredagen blev flytten plötsligt aktuell igen: ”Det var många telefonsamtal. Alla i Shanghai fick hålla sig vakna till 5–6 på morgonen”, avslutar Aneke.

Det återstår att se om Ighalo kan leverera mål – något som United är i desperat behov av.

HELGENS ILSKA

När Sky Sports sände sitt populära debattprogram ”Sunday Supplement” inledde programledaren med en 90 sekunder lång monolog och ursäkt till West Ham. Klubben var nämligen vansinnig efter ett tidigare avsnitt då gäster i studion kritiserade ledningen och använde sig av uttrycket att de styrande ”har näven djupt ner i kassan”.

Förutom att Sky Sports backar från påståendena ska West Ham även ha bannlyst en journalist som vanligtvis täcker klubbens matcher. Det stannar inte där – The Hammers har tagit hjälp av sina advokater för att utreda om det verkligen går att säga att klubben har ”kämpat för att undvika degradering de tre senaste säsongerna”. Det var definitivt en öm tå det trampades på...

HELGENS STATISTIK 1

Manchester United–Wolves blev en mållös historia men med några intressanta siffror. Dels gjorde David de Gea sin 300:e Premie League-match och höll sin 105:e nolla. Dessutom fanns det åtta portugisiska spelare på Old Traffords gräs vilket endast tre nationer bortsett från Storbritannien tidigare har haft.

David de Gea.
Foto: Clive Mason / Getty Images Europe
David de Gea.

HELGENS STATISTIK 2

Arsenal har kryssat 13 matcher på 25 matcher – flest sedan Manchester Uniteds 15 oavgjorda under säsongen 1980/1981. Allra flest stod Norwich för 1978/1979 (23) med brasklappen att det då ingick 42 matcher i ligan.

HELGENS CITAT

”Gräset var så här långt, de vattnade den inte vilket självklart inte hjälper när man ska försöka spela fotboll”, sa Mikel Arteta efter 0–0-mötet med Burnley och demonstrerade med handen. Tränaren tillade dock att han var beredd på det gamla tricket och att Arsenal lät gräset växa på London Colney som en del av förberedelsearbetet. Det hjälpte ju inte märkbart.

HELGENS FALL

Leeds sedvanliga vårras fortsätter. 0–1 mot Wigan i helgen innebär att laget har förlorat fem av de senaste tio matcherna. Extra anmärkningsvärt med tanke på att de inte förlorade de tio matcherna innan dess. Skulle klubben återigen missa uppflyttning till Premier League blir det i så fall den 17:e säsongen utanför högstaligan.

Foto: George Wood / Getty Images Europe
Marcelo Bielsa, Leeds tränare.
Publicerad:

LÄS VIDARE