Publicerad:

”Får mig att vilja kräkas”

Sågar supertalangen inför stora övergången: Måste stoppa den här cirkusen

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Enligt uppgifter i italiensk press kan Juventus presentera nyförvärvet av Ajax talang Matthijs de Ligt på måndagen.

Detta efter en övergångscirkus som redan retat gallfeber på franske legendaren Christophe Dugarry.

– Är det här bilden han vill förmedla? Den får mig att vilja kräkas, säger Dugarry till RMC.

Ajax lagkapten Matthijs de Ligt är en av världens mest eftertraktade fotbollsspelare. Under sommaren har Barcelona, Manchester United, PSG och Juventus gjort upp om den 19-årige holländarens signatur – en kamp den sistnämnda nu ser ut att ha vunnit.

”Är trött på den nya fotbollen”

Enligt spekulationer i italiensk press kan De Ligt presenteras av Juventus redan under måndagen. Detta i en affär som enligt Tuttosport kostar den italienska klubben motsvarande 707 miljoner kronor i fast övergångssumma med ytterligare 137 miljoner i prestationsrelaterade bonusar.

De Ligt får i sin tur ett femårskontrakt värt totalt 127 miljoner kronor om året.

19-åringen påstås ha valt Juventus sedan Barcelona och PSG vägrat möta hans krav på en utköpsklausul som gör det möjligt för honom att när som helst köpa ut sig själv från kontraktet för motsvarande 1,6 miljarder kronor. Ett krav som fått franske legendaren Christophe Dugarry att gå i taket.

– Vi måste stoppa den här cirkusen där klubbarna försöker övertala spelarna till vilket pris som helst. Jag är trött på den här nya fotbollen. De Ligt funderar redan på hur han ska kunna lämna innan han ens börjat sin karriär i Paris Saint-Germain, säger Dugarry till RMC och fortsätter:

– Vad är poängen? Vad pågår i ditt huvud? Du är 19 år. 12, 13, 14, 15 eller 20 miljoner euro om året, vad spelar det för roll? Du får en bil till, 50 kvadratmeter större lägenhet eller en tio meter längre båt...

1 av 2 | Foto: Peter Dejong / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Matthijs De Ligt

”Uppenbart ekonomiskt val”

Dugarry menar att De Ligts klubbval också är rent ekonomiskt.

– Han hade Barça, PSG och Juventus och det är uppenbart att det sportsligt bästa valet är Barça men han tar inte det. Så det är ett rent ekonomiskt beslut. Men är det bilden du vill förmedla? Den får mig att vilja kräkas. De Ligt är fantastisk, han är väldigt, väldigt bra. Men med den här mentaliteten kommer det inte hålla. Det är inte möjligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: