”Ser ut som en vilsen själ”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Shutterstock

Chansen från start igen.

Men mållös igen.

Och Alexander Isak hade en tung kväll igen.

”Börjar bli orolig, han ser ut som en vilsen själ”, skriver Öier Fano Daedebat.

För sjunde La Liga-matchen i rad lämnade Real Sociedads svenske landslagsanfallare Alexander Isak planen utan att ett av hans avslut hittade nätet. Dessutom har 21-åringen startat i de fem senaste.

Men han känner ingen stress.

– Rytmen är inte där, men den kommer och det är bara att fortsätta köra på. Det är bara en tidsfråga, vi måste finslipa vissa delar i vårt spel och vi måste vara mer detaljerade i vårt anfallsspel, säger Alexander Isak till C More.

I kvällens match mot Valencia, som Isaks klubb förlorade med 0–1, blev han utbytt i 67:e matchminuten. Innan dess hade Isak haft några lägen, i synnerhet ett så kallat skorpionavslut som smet precis över ribban i början av första halvlek.

Ingen utdelning där, eller i slutsekunderna när Isaks Real fick ett mål bortdömt för hands i ett tidigare skede. Första förlusten för säsongen Real Sociedad som ligger fyra i en haltande tabell.

Oro

”Jag börjar bli orolig för Isak, han ser ut som en vilsen själ. Jag tycker att han är en fantastisk spelare, men för en viss typ av spel – när man får utrymme. Han vet inte hur man håller i bollen”, twittrar norska Spanienkorrespondententen Öier Fano Daedebat.

Spanska tidningen Marca ger Isak en stjärna i betyg, precis som resten av startelvan förutom Adnan Januzaj som får två stjärnor.

På lördag ska Real Sociedad möta Getafe i ligan, i det som är sista omgången före landslagsuppehållet i oktober.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.