Regerande mästarna Liverpool såg ut att tappa poäng i premiären mot nykomlingen Leeds.

Men i matchens slutskede gjorde Mohamed Salah 4–3 – hans tredje mål i matchen.

Liverpool FC

Men det satt långt inne – trots hemmalagets drömstart.

I den tredje minuten fick Leeds nyförvärv Robin Koch bollen på armen i straffområdet. Domare Michael Oliver pekade på straffpunkten och Mohamed Salah bombade in 1–0.

I den 20:e minuten var olyckan framme igen för försvararen. Den här gången tappade 24-åringen markeringen på Virgil van Dijk, som utan bekymmer kunde nicka in Liverpools andra.

”Borde gjort bättre”

– Där borde du ha gjort bättre. Du har haft otur i starten, Koch, säger Viaplays expert Glenn Strömberg.

Men Robin Koch, som hämtades från tyska Freiburg, och Leeds fick jubla innan halvtidsvilan. Två gånger om.

Först gjorde nykomlingen 1–1 efter en soloprestation av Manchester City-lånet Jack Harrison, som därmed gjorde lagets första mål i Premier League sedan 2004. Sedan, bara tio minuter efter Liverpools 2–1-mål, kunde gästerna kvittera på nytt när anfallaren Patrick Bamford snappade upp Virgil van Dijks misslyckade rensning och petade in 2–2.

Räddades efter straff

Men målkavalkaden var inte slut där. I den 33:e minuten fick Salah bollen i straffområdet och bombade – på nytt – in bollen i det främre krysset.

Trots att gästerna kvitterade för tredje gången (Mateusz Klich) var det inte nykomlingens kväll.

I matchens 88:e minut fick Liverpool sin andra straff i matchen då Fabinho gick omkull. Salah gjorde inget misstag och placerade in 4–3, vilket var egyptierns tredje mål i Liverpools vinstmatch.

– Det var väldigt tufft. De (Leeds) pressade högt så intensiteten var riktigt hög. Vi gjorde ett bra jobb, säger hattrickhjälten.