Hattrick direkt – tog 23 minuter

Uppdaterad 2022-03-09 | Publicerad 2022-03-08

Åttondelsfinalen mellan Bayern München och Salzburg levde inför returen.

Det såg Robert Lewandowski till att ändra på.

Efter 23 minuter hade stjärnan slagit till med det snabbaste hattricket i Champions Leagues historia.

Robert Lewandowski fortsätter att visa att han är världens just nu bästa målgörare. Efter 23 minuters spel i returmötet med österrikiska Salzburg hade polacken släckt spänningen med ett hattrick – det snabbaste någonsin i CL:s historia.

De två första målen, i 12:e respektive 21:a minuten, kom från straffpunkten och det tredje på klassiskt måltjuvs-manér efter framspelning av Kingsley Coman.

”Ofantlig målskytt”

I och med kvällens hattrick har Lewandowski nu gjort 40 mål eller fler i sju säsonger i rad (alla tävlingar inräknade).

I skrivande stund står han noterad för 42 mål på 35 tävlingsmatcher den här säsongen.

– Han är en ofantlig målskytt, säger Kim Källström i C More-studion.

Lottas 18 mars

Bayern München vann till slut matchen med 7–1 och är därmed vidare till kvartsfinal (med totalt 8–2).

Vila de ställs mot i kvartsfinal får vi veta nästa fredag, 18 mars, då lottningen hölls.

De första matcherna i kvartsfinalerna spelas 5–6 april och returerna 3–4 maj.