Publicerad 2022-05-30

Stefanie Sanders är glödhet.

För andra matchen i rad hoppade hon in och avgjorde för FC Rosengård.

Segern innebär att man tar över serieledningen i damallsvenskan.

Piteå hade aldrig vunnit mot FC Rosengård och man får fortsätta vänta på segern.

Efter en mållös första halvlek var det Rosengård som planenligt tog ledningen efter en timmes spel när Olivia Schough slog ett perfekt inlägg som Loreta Kullashi skarvade in, hennes andra mål för säsongen.

Men Piteå gav inte upp och med tio minuter kvar fick man straff, den förvaltade Hlín Eiríksdóttir på bästa sätt och kvitterade till 1–1.

Avgjorde igen

Rosengård skulle dock få sista ordet och på tilläggstid kunde Stefanie Sanders, som hoppade in och gjorde mål mot Eskilstuna och BK Häcken i cupfinalen, avgöra igen till 2–1.

Segern innebär att Rosengård nu tar över serieledningen från Linköping och på fredag möts lagen i en seriefinal.

– Det blir en svår match, men vi vill fortsätta vinna, säger matchhjälten till Viaplay.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är väldigt besviken, säger Hlín Eiríksdóttir.

I kvällens andra match i damallsvenskan vann Kristianstad med 2–0 borta mot Umeå efter mål av Mia Carlsson och Gabrielle Carle.