Bayerns galna start på säsongen

Uppdaterad 2022-08-06 | Publicerad 2022-08-05

Saknar Bayern München Robert Lewandowski?

Det verkar inte så.

Laget behövde bara en halvlek för att gör 5–0 (!) på toppkandidaten Eintracht Frankfurt i Bundesliga-premiären.

En av sommarens stora fotbollssnackisar har varit Robert Lewandowskis övergång från Bayern München till Barcelona.

Kanske fanns det några som ställde sig frågande till hur den tyska klubben skulle klara sig utan sin skyttekung.

I så fall har det frågetecknet rätats ut.

Gjorde fem mål på en halvlek

I fredagens Bundesligapremiär behövde de regerande mästarna bara en knapp halvlek för att göra fem (!) mål på Frankfurt.

Redan i matchminut fem spräckte Joshua Kimmich målnollan innan fransosen Benjamin Pavard utökade bara minuter senare.

Efter en knapp halvtimme klev lagets stjärnförvärv Sadio Mané fram och presenterade sig för supportrarna när han språngnickade in säsongens första fullträff.

Innan halvleken var färdigspelad stod det hela 5-0 till Bayern efter att både Musiala och Gnabry gjort mål.

– Första halvlek var enastående. Jag tror inte att det alltid kommer att fortsätta så här, men vi ska vara nöjda. Energin vi spelar med är väldigt, väldigt bra, säger tränaren Julian Nagelsmann till tyska Bild.

Stod för en jättetavla

Frankfurt var efter det aldrig nära att hota Bayern om segern, men fick i alla fall spräcka målnollan. Efter en dryg timme svarade Manuel Neuer för en dundertavla när han fumlade med bollen och gav Randal Kolo Muani möjligheten att enkelt sätta 5–1 i öppet mål.

Innan matchen var över hade dock Jamal Musiala gjort sitt andra för kvällen och fastställt slutresultatet till 6–1.

– Om du vinner med 6-1 här i Frankfurt är det en perfekt start, säger Tomas Müller efter matchen.