Svenska elitserien i CS:GO

”pyth” dominerade i toppmötet – lilmix allt närmare slutspel

Av: 

Magnus Wilsson

E-SPORT

De vann toppmötet mot tabelltvåan Wildfire Gaming övertygande.

Mycket tack vare Jacob ”pyth” Mourujärvi som leverade en 30-bomb.

– Det gick lite knackigt i början, men Jacob gör en dundermatch, säger lilmix Hannes ”hns” Johansson.

Det var upplaggt för en CS-fest när elitserien i CS:GO gick över från den första halvan av säsongen till den andra. Först ut så avslutades den första halvan med supermötet Monarchs–EsportsAdviser och sedan inleddes den andra halvan med tabelltvåan mot tabellettan, Wildfire Gaming mot lilmix.

Wildfire hade chansen att ta över serieledningen från lilmix när lagen ställdes mot varandra, men serieledaren lilmix, ledda av Jacob ”pyth” Mourujärvi, blev alldeles för svåra trots hemmafördelen.

– Han är otroligt duktig, säger lagets in game-leader Hannes ”hns” Johansson.

Med 30 frags på 15 dödsfall slutade den före detta Ninjas in Pyjamas-spelare på 2,0 i kill/death-ratio och såg till att laget befäster sin position i toppen fem poäng före tvåan Wildfire Gaming och tio poäng före lagen utanför slutspelsplatserna.

lilmix vann toppmötet med 16–10.

Regerande mästarna föll tungt

I kvällens första match bjöds det även där på underhållning, men den där dramatiken uteblev. Redan innan matchen började chockade hemmalaget Monarchs med att välja EsportsAdvisers bästa karta Cache till mångas förvåning.

Något som även förvånade EsportsAdviser.

– Jag har ingen aning vad de håller på med. Det är ett otroligt dåligt val, säger EsportAdvisers Alex ”PALM1” Palm.

– Men vi bugar och bockar för den här matchen.

Matchen slutade till slut 16–9 till EsportsAdviser och bortalaget var aldrig riktigt hotade trots en jämn första halva där ”PALM1” var väldigt segstartad.

– Nej jag spelar mer för laget. Jag gör så gott jag kan för laget. När det går så segt så försöker jag hålla humöret uppe. Jag vet vad jag går för, säger han.

Men sedan kom även han igång och landade till slut på 23 frags och en kill/death-ratio på 1,15. Bäst var ”Jayzwalkingz” som även han slutade på 23 frags, men en kill/death-ratio på 2,09.

– Vi vågar mer, vi backar varandra och vi är bättre individuellt, säger ”PALM1" om varför de går segrande ur kvällens batalj.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

”PALM1” om succén under första halvan av elitserien i CS:GO

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska elitserien i CS:GO

CS:GO

E-sport