Pontus Tidemand klar för WRC

Gör comeback för M-Sport i Turkiets VM-rally

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Pontus Tidemand gör comeback i Turkiets VM-rally
Foto: M-Sport
Pontus Tidemand gör comeback i Turkiets VM-rally

Pontus Tidemand gör comeback i VM.

Han får chansen i Turkiets VM-rally.

- Det ska bli så kul, säger svensken.

Efter att ha varit framgångsrik i WRC 2 satsade svensken inför 2019 på den tyngsta klassen i rally-VM och han inledde säsongen med två deltävlingar. I Monte Carlo och i Sverige där han tävlade för M-Sport Ford. Trots en ny bil, ett nytt team och tekniska problem gjorde svensken en godkänd insats och sedan dess har han arbetat g hårt för att ta sig tillbaka.

I mitten av september är det dags igen. Då får han chansen att köra för samma team i Turkiets VM-rally, en mycket tuff VM-deltävling som som avgörs på grus.

– Det är en ny chans och jag ska ta tillvara på den. Till skillnad från i vintras börjar vi inte helt på ruta noll, men det blir första gången på grus med den här bilen och jag hoppas på en bra utveckling under tävlingen, säger 28-åringen som får chansen via en ny satsning där företagare arbetar för att lotsa svenska rallyförare till WRC.

–Jag vet från förra året att Rally Turkiet är en grymt tuff tävling, men jag ska se till att vara så förberedd jag bara kan vara. Jag är mer än redo för en ny utmaning, det är ju det här jag väntat på det senaste halvåret.

Pontus Tidemand gör comeback i Turkiets VM-rally

M-Sports bäste förare i år är Elfyns Evans på plats fyra i förar-VM medan Teemu Sunninen ligger på plats sex. Tidemand är 19:e man efter sina fyra poäng från Rally Sweden.

- Det är härligt att ha Pontus tillbaka i teamet och tillbaka bakom ratten på vår Ford Fiesta WRC. Det här är något många ville se, inklusive jag själv, och jag ser fram emot att se hur han presterar i Turkiet, säger teamchefen Richard Millener i ett pressmeddelande.

- Han hade lite otur tidigare i år med en startposition och tekniska problem som jobbade emot honom, men när man slår samman hela hans prestation var det en riktigt stabil debut och vi är spända på att se vad han kan göra på grus. Pontus är en all-rounder som är konkurrenskraftig på alla underlag. Han har talangen och vi vill se honom ta nästa steg i sin karriär.

Tidemand och M-Sport ska genomföra ett test på grus inför deltävlingen som avgörs den 12–15 september, det är årets elfte deltävling av de 14 som ska avgöras.

Foto: M-Sport
Pontus Tidemand kör WRC i Turkiet, återigen kör han för M-Sport Ford.
Publicerad:

LÄS VIDARE