Norge skickade, i och med 23–20-segern, ut Blågult från EM på hemmaplan.

– Oerhört besviken, säger Lukas Nilsson.

De svenska handbollsherrarna hade inte satt sig i ett bra läge för avancemang till semifinal efter den förnedrande tiomålsförlusten mot Portugal i fredags.

Vid en vinst mot Norge i Malmö arena skulle i alla fall hoppet leva med två matcher kvar att spela i mellanrundan.

Det släckte vårt grannland.

Förlusten betyder också att Sverige nu måste kvala till både OS och VM. OS-kvalet i april hade bara undvikits vid ett EM-guld men alla semifinalister får en VM-plats till nästa år.

Bara åtta mål i första halvlek

Sverige hamnade tidigt i underläge, 5–2, men kom i kapp till 5–5. Men över sex mållösa avslutande minuter i slutet av den första halvleken skapade en uppförsbacke.

Det blev bara åtta mål på Norge, men man släppte å andra sidan bara in tolv.

– Vi spelar för dåligt helt enkelt. Men det var ett helt annat lag på banan idag. Vi gjorde det bra idag, säger Andreas Nilsson.

Blev dramatiskt

Sverige, som hade problem med anfallsspelet i första halvlek, skapade dramatik efter en fin andra halvlek.

Med ett par minuter kvar av matchen var underläget nere i två bollar, 20–22, och Sverige i anfall.

Ett avslut i ribbkrysset från Jim Gottfridsson förstörde spänningen och Norge vann till slut med 23–20.

– Tungt, jättetungt. Vi har inte kommit upp i nivå, egentligen i hela mästerskapet. Det finns mer att ta ur den här truppen. Just nu bara deppigt , säger Lucas Pellas, som gjorde ett fint inhopp med fem mål, i TV6.