Mål och assist av Zibanejad vid Rangersförlust

TT

Publicerad 2021-12-18

New York Rangers center Mika Zibanejad kontrollerar pucken.

Mika Zibanejad gjorde ett mål och spelade fram till ett annat när hans New York Rangers tog en poäng mot Vegas hemma.

– Det är så klart en besvikelse att vi inte får med oss två poäng, säger den svenske stjärnan.

Zibanejad kunde trots att han uppvaktades av flera Vegasspelare skjuta in pucken mellan benen på Laurent Brossoit i målet tidigt i den andra perioden.

Tio minuter senare var han inblandad i ett rappt passningsspel där den svenska centerns passning nådde fram till Chris Kreider, som gav Rangers en 2–1-ledning.

I tredje perioden lyckades dock Dylan Coghlan kvittera, och i straffläggningen som så småningom följde var Vegas-spelaren Jonathan Marchessault den enda som satte sin straff, vilket gjorde att slutresultatet skrevs 3–2 till gästerna.

Zibanejad säger att det på sätt och viss är en besvikelse att laget inte får med sig de två poängen, men är samtidigt mestadels nöjd med hur Rangers spelade.

– Vi har pratat om att två poäng är det viktigaste. Men man kan titta på det positiva när vi spelar mot ett väldigt bra lag, ett topplag, och ta med oss det, säger Mika Zibanejad vid presskonferensen efter matchen.

Hampus Lindholm gjorde två mål och en assist när Anaheim Ducks föll mot Arizona Coyotes i förlängning med 6–5.