Publicerad 2018-04-07

Regerande mästarlaget Luleå hade tillsammans med Norrköping och Södertälje hade redan tagit sig dit.

Jämtland och Borås gjorde i en tredje och avgörande match upp om den fjärde semifinalplatsen i herrarnas SM-slutspel i basket.

Och det blev en riktigt jämn rysare som inte avgjordes förrän i sista minuten.

Borås inledde klart bäst och hade 15 poäng att gå på när lagen kom in till andra halvlek i Östersunds sporthall.

Påhejat av hemmapubliken kom Jämtland tillbaka i tredje perioden och med tio minuter kvar var ställningen 63–65. Resten blev en nagelbitare.

Matchen avgjordes i praktiken när Jämtlands Toni Prostran passade bort bollen med 25 sekunder kvar i underläge 81–84. Några straffkast senare hade Borås till slut vunnit med 86–83.

Poängbäst i segrande Borås var amerikanen Nimrod Hilliard IV som noterades för 23 poäng.