Straffmiss gav spansk seger mot Ryssland

Seger med 26–25 efter att Ryssland bommat en straff i sista sekunden.

Spanien hade gått obesegrade genom EM medan Ryssland var mer eller mindre chanslösa mot Sverige i går.

Därmed gick spanjorerna in som klara favoriter mot ryssarna i fredagens första EM-match som alltså också ingick i Sveriges grupp i mellanrundan.

Men ryssarna, fortfarande utan sin storstjärna Sergej Kosorotov, bjöd på starkt motstånd.

Fram till den 39:e minuten ledde inget lag med mer än två mål efter starkt målvaktsspel i båda lagen (och rätt svaga avslut emellanåt ska sägas). Då fick ryssarna ett försprång på tre mål som snart blev fyra mål.

17 raka utan förlust

Men spanjorerna kom tillbaka och gjorde matchen till en rysare igen. Man tog ledningen med 26–25 med fem minuter kvar och därefter gjorde inte ryssarna fler mål – trots att man fick en straff efter VAR-granskning i den allra sista sekunden. Men den satte Igor Soroka i stolpen.

– Ryssland är värda så mycket mer, säger experten Kristján Andrésson i Viaplay efter slutsignalen.

Därmed är Spanien nu uppe i 17 raka EM-matcher utan förlust.

Den ryska insatsen sätter till viss del den svenska sexmålssegern mot Ryssland i ännu bättre dager.

Igor Soroka deppar efter sin missade straff.