Ymer utslagen ur Stockholm Open

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Det gick inte alls Mikael Ymers väg i den andra omgången av Stockholm Open och tysken Cedrik-Marcel Stebe vann i två raka set, 6–0, 7–5.
Sverigeettan var frustrerad, irriterad och slog sönder sitt racket.
– Det var inget som ungdomar ska ta efter, säger 21-åringen till Good to Great Journal.

Det var nog en hel del som redan hade tagit ut Mikael Ymers kvartsfinalplats i förskott i Stockholm Open – i så fall den första kvartsfinalen med en svensk spelare sedan Robin Söderling 2010.
Nog borde väl den 75:e-rankade svensken, som slog den bättre rankade portugisen Joao Sousa i första omgången, ha kunnat klara av tyske Cedrik-Marcel Stebe, först på plats 213 på rankningen?
Men det blev inte den väntade matchbilden i Kungliga tennishallen.
– Jag hamnade för långt bak och föll tillbaka till mitt gamla spel, konstaterar Ymer efteråt.

Frustrerad

Den vänsterhänte tysken (71:a 2012 på världsrankningen) inledde starkt och bröt svenskens serve direkt i första game. Ymer var uppenbarligen irriterad efteråt när han samtalade en bra stund med domaren inför det andra gamet.
Irritationen blev inte mindre efter det.
När Stebe bröt serven på nytt till ledning med 3–0 i första set rann det över för Ymer. Han slog sönder sitt racket i ren frustration.
– Det är inte lätt när den emotionella sidan tar över. Man tänker för mycket på att vilja vinna – det är hemma i Stockholm, fullt med publik och alla vill att jag ska gå vidare, säger Ymer.
Utbrottet hjälpte inte. Stebe fortsatte att spela utan misstag och tog hem första set med 6–0.
Och Ymers humör fortsatte att vara i botten. Han pratade flera gånger med domaren och sågs också diskutera något med någon i publiken.

"Diskotek" störde

Efter matchen förklarade han att han stördes kraftigt av ljudnivån – och dånande musik som hördes genom Kungliga tennishallens lokaler.
– Ljudnivån var för hög. Det var så klart fel av mig att agera så där. Det spelar ingen roll att någon stör. Jag ska inte göra så, det är inget som ungdomar ska ta efter.
– Jag borde ha hanterat det bättre. Jag förstår att det kan vara snack i publiken, men när det låter som ett diskotek på andra sidan blir man irriterad. Men det spelar ingen roll, jag borde inte ha agerat som jag gjorde.
Trots att Ymer var fortsatt märkbart irriterad ryckte han upp sitt spel i det andra setet och lyckades pressa fram ett tiebreak. Men Stebe fortsatte att spela fokuserat och kunde med få misstag ta hem setet med 7–6.
– Det var en värdig vinnare i dag, hundra procent. Lite jobbigt bara att jag inte kunde göra det jag ville från min sida, säger Mikael Ymer som får ta nya tag till nästa års upplaga av Stockholm Open.
– När jag förbereder mig för Stockholm nästa gång ska jag vara beredd på att det kan vara disco på andra sidan läktaren.

Publicerad: