Förre NBA-spelaren död – blev 53 år

”Såg honom växa till en man”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Foto: Don Ryan / TT NYHETSBYRÅN

Förre NBA-spelaren Cliff Robinson är död.

Nu sörjs han av basketvärlden.

”Farbror ’Cliffy’ kommer bli väldigt saknad av Trail Blazers och hela ’Rip City’, skriver NBA-laget Portland Trail Blazers.

Cliff Robinson spelade 18 säsonger i NBA och kom med i ligans all star-lag vid ett tillfälle. Bland annat var han en nyckelspelare under sin tid i Portland där laget gick till slutspel under Robinsons samtliga åtta säsonger.

”Hans personlighet och energi gick inte att matcha, och hans bidrag på planen var odiskutabla, och han hjälpte Trail Blazers till slutspel under alla sina åtta säsonger. Hans svit på 461 raka matcher är ett klubbrekord vilket är ett bevis på hans hårda jobb för laget”, skriver klubben på sin hemsida.

Fick en stroke

Robinsons död bekräftades av Portland Trail Blazers och hans tidigare collegelag, UConn. Dödsorsaken är inte officiell men Robinsons tidigare tränare på college, Jim Calhoun, säger till AP att Robinson drabbades av en stroke för två och ett halvt år sedan.

”Det är väldigt sorgligt att höra om detta. Han var en av mina spelare, en kille som jag såg växa till en man. Det här är inte lätt, säger Calhoun till nyhetsbyrån.

Robinson blev 53 år gammal.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN