SDE tog skrällseger – efter målvaktstavla

SDE chockade topplaget Brynäs under söndagen när de vann med 3–2 på hemmaplan.

I fokus – en målvaktstavla från Brynäsmålvakten, Felicia Frank.

Topplaget Brynäs skulle bara åka till Stockholm för att ta tre enkla poäng mot SDE.

Men SDE ville annat.

Efter sex minuter tog SDE ledningen i numerärt överläge genom Julie Zwarthoed. Brynäs svarade genom att göra två raka mål och gick där med in i omklädningsrummet med 2–1 på tavlan.

Kvitterat efter jättetabbe

55 sekunder in i tredje perioden skulle kvitteringen komma. Michelle Löwenhielm la en puck från defensiv blålinje som gled sakta mot Felicia Frank i Brynäsmålet.

På något märkligt sätt gled pucken under Frank och in i målet. Kvitteringen var ett faktum och ingen verkade förstå att pucken var inne.

Mardrömssekvens för Frank, som gjorde sin andra match i SDHL. I debuten höll hon nollan mot AIK när Brynäs vann med 5–0 i förra omgången.

SDE chockade storlaget

Brynäs otur skulle fortsätta i den tredje perioden. I ett numerärt underläge tog SDE ledningen efter att Alexandra Anderson stötte in pucken i mål.

Brynäs tryckte på och skapade stundtals stor press. Närmast en kvittering kom Maja Nyhlén Persson med ett ribbskott. När inte målramen var i vägen så var Sabina Eriksson det.

Matchen slutade 3–2 och Brynäs tappade mark i toppstriden.