”Behöver inte ens säga hur viktig Zlatan var”

Publicerad:

SPORTBLADET

Kroatien är favoriter mot Sverige i morgondagens Nations League-möte.

Men motståndarna räds Blågult trots att en viss stjärna slutat.

– Man behöver inte ens säga hur viktig Zlatan Ibrahimovic var för Sverige, men även utan honom är de ett mycket besvärlig lag, säger Luka Modric enligt Telesport.

Sverige föll mot Frankrike och Portugal i de första Nations League-matcherna, men även Kroatien kommer till mötet med två förluster i bagaget.

Hemmalaget är dock favoriter till segern.

– De har kvalitetslösningar i Berg (Marcus) och Forsberg (Emil). De är solida och aggressiva. De har styrka och energi, men precis som oss förlorade de två matcher, säger förbundskaptenen Zlatko Dalic enligt den kroatiska tidningen Sportske Novosti och fortsätter: 

– Den här matchen är väldigt viktig för oss eftersom den förmodligen avgör vem som stannar kvar i A-gruppen och det är vårt mål. Jag tror på vårt spel och seger.

Målkungen kan missa

Real Madrid-stjärnan Luka Modric höjer också ett varningens finger för Sverige trots att Zlatan Ibrahimovic inte längre finns med i landslaget.

– Man behöver inte ens säga hur viktig Zlatan Ibrahimovic var för Sverige, men även utan honom är de ett mycket besvärlig lag som alltid är motiverat till max. De ger aldrig upp. Mot Portugal och Frankrike visade de hög kvalitet och att de spelar kompakt, säger han till Telesport.

Kroatien kan dock tvingas klara sig utan stjärnan Andrej Kramaric mot Sverige. Bundesligas skytteligaledare har dragits med skadeproblem och är ett osäkert kort inför matchen.

– Han tränade i går och i dag och vi kommer att göra ett nytt test och sedan får han bestämma själv. Om han är i form kommer han spela, om inte sparar vi honom till Frankrike, säger Dalic.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE