Kalmar FF besegrade nykomlingen Degerfors i Örebro.

Oliver Berg blev matchhjälte från straffpunkten.

– Vi dominerar och skapar mycket lägen, säger Douglas Bergqvist i Discovery.

Stora Valla i Degerfors ansågs inte vara i speldugligt skick och därför fick nykomlingen flytta sin första allsvenska hemmamatch sedan 1997 till Behrn Arena i Örebro.

Gästande Kalmar såg ut att vara det lag som trivdes allra bäst på plastmattan och kunde ta hem segern via 1–0.

Henrik Rydströms lag, som spelade 0–0 mot Östersund i premiären, spelade emellanåt rätt fin fotboll under matchens första 45 minuter och sårade Degerfors gång på gång.

Efter 40 minuter rann Isak Magnusson igenom och ordnade straff sedan Gustav Granath varit för brysk i närkampen.

Norrmannen Oliver Berg, ny från Sundsvall, var skoningslös från elva meter.

Tvingades uppsöka sjukhus

I samma situation blev Granath skadad och tvingades utgå. Rapporter i Discovery+ gjorde gällande att han tvingades uppsöka sjukhus för röntgen.

Straffmålet blev matchens enda och därmed kunde Henrik Rydström inkassera sin första seger som huvudansvarig för Kalmar FF. Vinsten svävade i fara under ett par sekunder när klockan var uppe på 95 minuter när Villiam Dahlström fick ett jätteläge från nära håll.

Lucas Hägg-Johansson stod för en fin parad, men i samma sekvens skadade sig Dahlström och han tvingades lämna planen på bår.

– Vi gör det väldigt bra i stora delar. Vi dominerar och skapar mycket lägen. Vi försvarar bra också och vi visar att vi vill hålla nollan, säger KFF-spelaren Douglas Bergqvist till Discovery.

Degerfors är alltjämt mållösa i allsvenskan efter 180 minuter spel.

– Det är åt helvete. Vi är inte tillräckligt bra för att hota Kalmar i dag. Det måste förbättras, säger Oliver Ekroth.