Publicerad 2020-07-12

Scott Dixon har inlett säsongen med två segrar.

På Road America tog han sin tredje - på lika många lopp.

– Jag har ingen aning om hur detta gick till, säger han.

Josef Newgarden gjorde en imponerande inledning av säsongens tredje deltävling i IndyCar. Han tog ledningen från pole position på Road America och hade den fram till dess att han gjort ett motorstopp i samband med depåstoppet på det 28 varvet.

Det öppnade upp för en fajt mellan Will Power och Scott Dixon. Efter 38 av 55 varv neutraliserades fältet när säkerhetsbilen kom ut på banan sedan Jack Harvey kört av. Under det avslutande depåstoppet avgjorde Chip Ganassi Racing loppet genom ett perfekt depåstopp för Scott Dixon.

– Jag vet inte hur det hände, jag förstod ingenting, men vi hade ett bra invarv och ett bra utvarv, förklarar Scott Dixon.

– Det var helt otroligt.

Ericsson bäste svensk

Dixon lyckades sedan försvara sig genom ett antal omstarter och det gav honom säsongens tredje seger på lika många lopp. Därmed utökade den femfaldige mästaren ledningen i sammandraget. Detta är första gången sedan 2006 som en förare vunnit tre lopp i rad - då som nu handlar det om Scott Dixon.

– Det känns oerhört härligt att få vinna här, när vi äntligen får köra för fans igen. Detta är otroligt, säger Scott Dixon när han intervjuas av NBC efter loppet.

Will Power slutade tvåa och debutanten Alex Palou tog sin första pallplats när han slutade trea.

Ingen av svenskarna hade någonting med toppstriden att göra. Marcus Ericsson gjorde ett riktigt bra lopp från statruta 13 och var på väg mot en sjundeplats när han snurrade och slutade tia. Felix Rosenqvist drabbades av tekniska problem och slutade på plats 19.

Redan i morgon fortsätter IndyCar med ytterligare ett kval och en deltävling på samma bana.