”Slåss för sina liv – väldigt svårt att möta”

Djurgården om ”lätta” spelschemat i guldstriden

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

På papperet har Djurgården de enklaste spelschemat av guldkandidaterna.

Men serieledarna räds bottenlagen. 

– De lagen slåss för sina liv och det är väldigt svåra att möta, säger Kevin Walker. 

Helsingborg, Sundsvall, Falkenberg och Östersund. De kommande fyra matcherna möter Djurgården fyra av de fem bottenlagen i tabellen. 

Men serieledarna vill inte prata om lätta matcher. 

– Tabelläget ljuger väl aldrig, men de lagen slåss för sina liv och det är väldigt svårt att möta. Det gäller för oss att fortsätta jobba, säger Kevin Walker.

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

”En knivig fråga”

Kim Bergstrand är inne på samma spår. 

– Det är svårt det där, vad är lätt och vad är svårt? Lag som slåss för livet möter vi och det är sällan lätt, men går man strikt efter tabellen så har vi ett överkomligt schema den närmsta tiden. Men jag vet själv när jag var i Sirus förra sommaren, vi hade fem poäng efter 13 matcher. Sedan tog vi ganska många poäng under hösten och då var vi väl på  papperet en ganska lätt motståndare men det var många som hade svårt att ta poäng mot oss hemma, så det är en knivig fråga. 

Det är lättare med mittenlag? 

– I slutet av året brukar det vara så att de som är 8-10 som är enklare att möta. Men vi får börja med att försöka slå Helsingborg och sedan får vi ta det därifrån. 

Helsingborg vann senast mot Östersund och har fått in en ny tränare i Olof Mellberg

– Det brukar alltid bli någon ny typ av energi i en grupp när det vaskas om lite. De vann sin sista match och jag har svårt att se att man gör några tokstora grejer på tio dagar. Det kanske kommer bli några småförändringar, men det är spelarna på planen som ska göra det. Oavsett vad Olof betyder är det inte det som kommer att avgöra matcher, säger Bergstrand.

Bråtveit skadad

Walker är inte speciellt orolig för att Helsingborgs nytändning ska innebära problem. 

– De möter ett ganska högmotiverat lag som ligger i toppen så jag tror inte att det ska vara någon större fara, säger han. 

Djurgården har dragits med en del sjukdomar i laget den senaste tiden, men alla utespelare är tillbaka i spel utom Erik Berg.

På målvaktssida är det dock lite tunnare efter att PK Bråtveit blivit skadad och tredjemålvakten Jacob Widell Zetterström är borta sedan tidigare.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE