Publicerad:
Uppdaterad:

Varningen till skidvärlden: Bättre än i fjol

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Therese Johaug dominerade fjolårets säsong totalt.

Nu kommer ett skräckbesked till det svenska skidlandslaget:

– Jag tycker Therese verkar ännu bättre i år, säger landslagstränaren Ole Morten Iversen till Fädrelandsvennen.

I fjol gjorde Therese Johaug comeback i världscupen efter dopningsavstängningen – med besked.

31-åringen tog tio världscupsegrar och tre VM-guld under säsongen där hon med säkerhet vunnit även totala världscupen om hon valt att köra Tour de Ski.

I svenska landslaget tränar just nu Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Ebba Andersson och Stina Nilsson med målet att utmana Johaug i årets totala världscup. Men det lär bli rejält tufft om man ska tro deras tidigare tränare Ole Morten Iversen som nu är förbundskapten i Norge.

”Hoppas det blir spännande”

– Hon (Therese) verkar faktiskt ännu bättre i år än hon var i fjol. Håller hon sig frisk kommer hon att köra många bra skidlopp i den här vintern också, säger han.

Therese Johaug är just nu på läger på samma ställe som Sverige i Font Romeu. Hon försöker spela ner favoritskapet en aning.

– Det är helt okej att några tror att jag ska vinna. Men innerst inne vet jag att det är många tjejer som kan åka fort på skidor och som är hungriga. De har lust att slå mig och de tar steg som gör att de närmar sig. Jag börjar ju blir gammal, haha, säger hon till Fädrelandsvennen och medger att hon också känner mig bättre.

– Det är kul att känna att jag utvecklas hela tiden. Under förra vintern slappnade jag av lite, jag har fått ett lyft efter att fått fjolårets tävlingar i kroppen.

Ole Morten Iversen låter nästan orolig att tävlingarna ska bli för förutsägbara.

– Jag hoppas och tror det kan bli spännande, men alla andra ska åka fort för att slå Therese, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: