Detta efter en önskan från just Växjöklubben, som nyligen sålde sin målskytt till serieledaren.

Men anfallaren hade nog behövts - Malmöklubben gick på ett tungt poängtapp.

– Vi väljer inte vilka spelare de tar ut, det väljer Rosengård själva, påpekar Växjös sportchef Frida Andersson.

När Rosengård klev ut på Myresjöhus Arena för att möta Växjö DFF var det utan sitt senaste nyförvärv.

Landslagsspelaren Anna Anvegård, som lämnade just Växjö nyligen för seriekonkurrenten blev aldrig uttagen för att spela matchen.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran bekräftade nyligen för TT att beslutet byggde på en överenskommelse gjord efter ett önskemål från Växjö DFF i samband med övergången. Sportbladet har utan framgång sökt Therese Sjögran som dock uttalar sig för SVT i frågan:

– Det var ett önskemål från Växjö, och därför spelade hon inte i dag, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport.

Var det ett krav från dem i förhandlingarna?

– Det vill jag inte gå in på över huvud taget, för det är något mellan oss och Växjö. Men hon spelade inte i dag, och det var något som Växjö önskade.

Och det var givet för er att tillgodose det?

– Absolut.

När Sportbladet når Växjös sportchef Frida Andersson påpekar hon att beslutet om Anna Anvegård skulle spela tisdagens match helt och hållet var Rosengårds.

– Det är upp till dom vilka de, vi kan inte styra vilka spelare de tar ut, säger hon.

Var det ett önskemål från er sida i förhandlingarna?

– När man diskuterar fram och tillbaka och en spelare lämnar en till två veckor innan lagen möts tycker vi det är skönt om spelaren inte är med. Men det är Rosengård som väljer. Men det är alltid tacksamt att slippa möta bra spelare och Anna är en av Sveriges bästa.

När fick ni veta att hon inte skulle spela?

– När truppen släpptes.

Utan Anna Anvegård, som gjorde mål direkt i sin debut i förra omgången, kunde Rosengård inte avgöra matchen.

Första halvlek bjöd inte på några riktigt heta chanser, de kom istället efter paus och var ofta ett resultat av starkt kantspel av Fiona Brown, som slog flera riktigt bra inlägg.

I den 52:a minuten hade exempelvis Lisa-Marie Utland ett nickläge när bollen lyftes in från höger av Brown. Norskan var helt omarkerad, men lyckades inte överlista Växjös rutinerade målvakt Erin Katarina McLeod.

I den 67:e minuten var inhopparen Johanna Rytting Kaneryd närmare när hon prickade ribban efter ett skott från en position inne i straffområdet.

Växjö DFF stod fortsatt emot bra. Laget hade dessutom ett par fina omställningslägen.

För Rosengård innebar den mållösa matchen ett tungt poängtapp. Malmölaget hade chansen att utöka sin ledning, men är nu bara två poäng före Kopparbergs Göteborg.

Bottenmötet mellan IF Limhamn Bunkeflo och Kungsbacka DFF slutade 2–0 till hemmalaget. Detta efter två mål i andra halvlek.

Sophie Sundqvist inledde målskyttet direkt efter paus och Dallas Dorosy avslutade det i den 88:e. Segern var stabil och kunde blivit med fler mål för Kungsbackas målvakt Moa Öhman, som tidigare spelat i Piteå, stod för flera riktigt bra räddningar.

Kungsbacka är kvar sist i tabellen på fyra poäng, medan Limham Bunkeflo efter segern har sju.