Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Milan i derbyt mot Inter.

Svensken klev av planen mållös i toppmötet – men var nära att avgöra i slutminuterna.

Nu väntar en viktig landslagssamling med Blågult.

Milanoderbyt mellan Milan och Inter slutade 1–1 under söndagskvällen och det blev en match där Hakan Çalhanoğlu hamnade i händelsernas centrum.

Turken, som i somras lämnade den rödsvarta delen av stan för värsta rivalen, satte 1–0 till gästerna på straff tidigt i den första halvleken. Interspelaren firade vilt och satte händerna bakom öronen i riktning mot Milankurvan.

Ett självmål från Stefan de Vrij i samma halvlek spikade slutresultatet.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen och förde en tämligen anonym tillvaro i drygt 80 minuter. För ungefär med tio minuter kvar fick han ett bra frisparksläge som målvakten gjorde en bra räddning på.

”Borde sökt Zlatan mer”

Svensken klev därmed av mållös. Milan leder Serie A på samma poäng som Napoli.

– Vi gjorde ett misstag vid straffen, men behöll våra idéer för att vända på det. Vi borde sökt Zlatan mer. Vi gav honom inte tillräckligt med understöd, men vi kämpade för varje boll där ute och vek inte ner oss, säger Milans tränare Stefano Pioli enligt Football-Italia.

I morgon samlas Ibrahimovic med det svenska landslaget i Stockholm inför den viktiga VM-kvalsamlingen som stundar.