Sanslöst svängigt toppmöte

Publicerad 2016-01-13

Patrik Nilsson kvitterade till 6–6 i 94:e minuten

Villa-Lidköping och Sandviken bjöd på bandypropaganda.

Elitseriens toppmöte var en sanslöst svängig 6–6-historia där Saiks Patrik Nilsson fick sista ordet med sin kvittering i 94:e minuten.

Patrik Nilsson fixade poäng till Sandviken.

Bandyfesten inför 3 229 åskådare i Lidköping började med att Sandviken gick på knock. Erik Pettersson gjorde 1–0 i andra minuten och 2–0 i den tredje. Och Villa fortsatte att spela med svängdörrar i försvaret. Christoffer Edlund frispelades till 3–0, innan Pettersson efter en finfin soloräd placerade in 4–0 – med bara 20 minuter spelade.

Hemmalaget var chockat och överkört.

Men "game over"?

Nej, matchen hade bara börjat.

Upphämtning i andra

I andra halvleken började upphämtningen: 1–4 David Karlsson i öppen kasse, 2–4 Jesper Eriksson från dålig vinkel, 3–4 Daniel Andersson från distans, 4–4 Karlsson igen på hörna.

När allt handlade om Villa gick hemmalaget bort sig i jakten på ett ledningsmål. I stället kunde Daniel Mossberg dundra in 5–4 för Saik i 79:e minuten.

Matchen var, förstås, inte över då heller.

Först knackade David Karlsson in kvitteringen bara minuten senare. Och när klockan tickat till 83:e minuten skickade Daniel Andersson in Villas 6–5.

Det såg länge ut att bli segermålet.

Men matchen saknade fortfarande den där dramatiska avslutningen. Den kom i den fjärde tilläggsminuten, när Patrik Nilsson kyligt lirkade in 6–6 och satte en rättvis punkt på föreställningen.

VSK kvar i topp

Västerås SK bjöd inte på något drama, men väl en riktig uppvisning, när laget såg till att dryga ut serieledningen före tvåan Villa och trean Saik. Det blev 9–0 hemma mot Broberg-Söderhamn efter tre mål av Ted Bergström.

Hemma på Zinkensdamm var Misja Pasjkin tillbaka i Hammarbytröjan efter revbensskada. Pasjkin sköt två mål när Bajen vann med 7–3 mot TB Västerås.

På Skarpe Nord i Kungälv fick hemmalaget 3–3 mot Edsbyn efter att Axel Ekholm kvitterat i 95:e minuten. Onsdagskvällens övriga resultat: Gripen–Vetlanda 4–7, Sirius–Bollnäs 2–5.