Avslöjar spelet bakom kontraktet

Därför sparkade Jerebko sin agent

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Jonas Jerebko.
Foto: ALEXEY FILIPPOV / BILDBYR√ÖN
Jonas Jerebko.

Han fick berättat för sig att han gick från NBA-final till noll erbjudanden.

Nu avslöjar svenske basketstjärnan Jonas Jerebko varför han sparkade sin agent efter sin bröllopsfest.

– Jag lade bara på, säger 33-åringen i podden Bänkvärmarna.

Jonas Jerebko skrev i fjol på för ryska storklubben Chimki. En påskrift som blev av tack vare ett agentbyte.

Förra sommaren var svensken kontraktslös efter tio säsonger i NBA, där han spelade final med Golden State Warriors den sista. Efter säsongen hade han och frun en några år försenad bröllopsfest hemma i Sverige, och hans dåvarande agent var en av gästerna.

– Vi hade det bra på västkusten i några dagar. Men under tiden hade jag inte sett honom på telefonen någon gång, det var lite konstigt. Vi satte oss ner för lunch, och jag sade: så vad har du för erbjudanden? Och då säger han: nej, jag har ingenting. Man har precis spelas NBA-final och du har ingenting i Europa eller NBA, berättar Jonas Jerebko i podden Bänkvärmarna.

Gav agent sparken på telefon

Jerebko kände sig då lugn, men personer i hans närhet började fråga vad som försiggick och menade att han såklart ska ha ett kontrakt. Och även Jerebkos tidigare agent Bill Duffy undrade varför svensken inte hade sajnat för någon klubb än.

– Ge mig ett par timmar så ska jag se vad som finns, det sade Duffy. Och då ringde han tillbaka och sade att det är ett Euroleague-lag med en väldigt bra deal på bordet. Jag frågade min dåvarande agent om han hade pratat med dem. ”Nej, de letar efter en point guard”. På telefonen sade jag att du är sparkad, så lade jag bara på och skrev på för min gamla agent Bill Duffy och skrev på kontraktet.

”Var mycket pengar”

Han har inte pratat med den avskedade agenten sedan dess. Han skrev på ett tvåårskontrakt med Chimki, och har nu ett år kvar på avtalet.

– Inte för att man spelar för pengarna, men det var mycket pengar och jag säger inte nej till så mycket pengar.

Publicerad:

LÄS VIDARE