Publicerad 2021-12-10

Pressade inför den sista perioden.

Då visade Sverige klass och avgjorde VM-semifinalen mot Schweiz.

Nu väntar final mot Finland.

Allt annat än seger skulle vara ett svenskt fiasko. Sverige har prenumererat på VM-finaler, men förluster i de två senaste finalerna mot Finland har svidit.

Nu får man chansen igen att spela om ett guld efter att ha vunnit sin semifinal.

Gjorde självmål

Det dröjde drygt tio minuter innan det svenska presspelet stressade Schweiz till ett snöpligt självmål.

Bara en halv minut senare blixtrade det till igen när Tobias Gustafsson satte 2–0.

I andra perioden tändes hoppet för Schweiz som reducerade till 1–2 genom Claudio Laely.

Sveriges stjärna Kim Nilsson tyckte trots resultatet att Schweiz var det bättre laget i de två första perioderna.

– De följer sin plan, men det får se hur fasen som helst. Vårt mål var att vinna matchen och det gjorde vi, säger han till SVT efter matchen.

”Vi är ute efter Finland”

Men i den tredje perioden var det Sverige för hela slanten. Kim Nilsson snärtade in bollen till 3–1. Sedan rann det iväg och matchen slutade med en svensk 6–1-seger.

I final väntar Finland som besegrade Tjeckien med 3–2 i sin semifinal.