Svensk gruppseger i handbolls-VM

Uppdaterad 2019-01-18 | Publicerad 2019-01-17

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. Sverige var illa ute efter skadan på Jim Gottfridsson.

Men det blev seger mot Ungern – och nu har handbollsherrarna ett jätteläge att ta sig till semifinal i VM.

– Man kan inte göra det bättre än vi har gjort, säger Lukas Nilsson.

Sverige var redan klart för mellanrundan men kunde få med sig fyra poäng till nästa gruppspel vid seger mot Ungern.

Men det blev ingen rolig blågul start. Ungern gick ifrån till ledning med 9-5 när halva den första halvleken var spelad.

Sverige spelade dock upp sig, gick ikapp och förbi och hade ledningen med 16–15 i paus. Sverige behöll ledningen i andra, men vid ställningen 27–24 åkte laget på en tung smäll.

”Lite chock”

Jim Gottfridsson skadade baksidan och grinade rejält illa när han lämnade planen.

Ungern gjorde sedan två snabba mål efter Gottfridssons skada och Sverige var skakat. Med sju minuter kvar var ställningen 29–29.

– Det är lite chock. Sverige är riktigt illa ute efter skadan på Gottfridsson, säger Hellgren.

”Kan inte göra det bättre”

Sverige fick en välbehövlig utvisning och kunde gå ifrån till 31–29 med tre minuter kvar. Det räckte till slut till seger med 33–30 efter sju mål av Lukas Nilsson.

– Jag fick ta stort ansvar när Jim fick kliva av. Jag är jättenöjd över att vi vann, säger Lukas Nilsson.