Uppdaterad 2018-01-22 | Publicerad 2018-01-18

ZAGREB. Sverige fick ingen ny hjälp av Serbien mot Norge.

Norrmännen vann med 32–27 i mellanrundan efter en sällsynt utskällning i paus.

– Den förtjänade vi, säger Christian O’Sullivan.

Serberna vände och vann mot Island i tisdags och såg därmed till att Sverige kunde gå vidare till mellanrundan i handbolls-EM med maximala fyra poäng.

På torsdagen inledde Serbien spelet i mellanrundan med att möta Norge, som är en av Sveriges stora rivaler om en plats i semifinalerna.

Det var öppna spjäll direkt i inledningen av matchen: 18 mål efter elva minuter då det stod 10–8 till Norge.

34 mål före paus

Lagen följdes åt och det stod hela 17–17 i paus sedan de båda målvakterna knappt gjort en räddning.

I paus fick de norska spelarna en utskällning av förbundskaptenen Christian Berge, vilket nästan aldrig hänt.

– Den förtjänade vi. Vi var alldeles för stillastående, säger förre Kristianstadsspelaren Christian O’Sullivan.

– Det var lite dålig inställning, säger Kristian Björnsen, som också spelat i Kristianstad.

Björnsen ryckte i skytteligan

Hårtorken gav effekt.

Direkt efter paus skärpte Norge till sitt målvakts- och försvarsspel med Torbjörn Bergerud, den före Lugimålvakten, i spetsen.

Norrmännen kunde då gå ifrån och vinna med 32–27.

Bästa målskyttar i Norge blev nämnde Björnsen och världsstjärnan Sander Sagosen.

Björnsen, som spelar non-stop på sin kant och lägger straffar, ryckte därmed i toppen av skytteligan och har gjort 29 mål på fyra matcher. De flesta konkurrenter har dock bara spelat tre.