Drömbyggenas förfall – på några månader

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
1 av 5 | Foto: NACHO DOCE / REUTERS X01629
Aquatics Stadium.

OS och Paralympics arrangerades i Rio i augusti-september 2016.

Sedan dess har man inte brytt sig om arenorna som användes vid tävlingarna.

Flera arenor är förfallna och övergivna.

Olympic Aquatics Stadium i april 2016.
Foto: Felipe Dana / AP TT NYHETSBYRÅN
Olympic Aquatics Stadium i april 2016.

Under de olympiska spelen var det skriverier om att en av bassängerna – som användes vid simhoppstävlingarna – ändrade färg. Från kristallblått till grönt.

Stulit saker och vandaliserat

Brasilianska O Globo har publicerat en artikel där man ser bilder på en av bassängerna som användes under OS i Rio. Färgen är varken blå eller grön – utan brun. Lera, insekter och regnvatten har förstört bassängen.

Enligt Sky Sports – som hänvisar till O Globo – har bristande säkerhet vid OS-arenorna lett till att människor har stulit saker och vandaliserat. Arenan Maracana, som var värd för fotbolls-VM, OS och Paralympics, är bortglömd och övergiven – bara fem månader efter Paralympics.

Spenderade miljarder

7 000 säten har försvunnit, målen är slitna, gräset är oklippt och det finns ingen el inne på arenan eftersom ingen person/företag har betalt räkningarna. Taken uppges ha börjat falla ihop (Se bilder här - obs plusartikel).

Brasilien spenderade miljarder för att arrangera fotbolls-VM 2014, OS och Paralympics. Bara fem-sex månader efter de sista tävlingarna har flera av arenorna förfallit.

Rio är inte den första staden som låter sina olympiska arenor förfalla. Många av arenorna i Aten och Peking är övergivna.

Publicerad:

LÄS VIDARE