Halfvarssons blodiga intervallpass: ”En projektil i pannan”

Av: Anna Rydén

Publicerad:

FALUN. Calle Halfvarsson var mitt uppe i ett av sina tuffare träningspass när det plötsligt small till. 

– Det var som en projektil i pannan, säger han och pekar på jacket som visar var staven träffade.

Även om skidsäsongen är nästan fem månader bort så pågår förberedelserna för fullt. För Calle Halfvarssons del handlar det just nu om att jobba in timmar och intervaller hemma i Dalarna. På rullskidor. 

De långa intervallpassen tillhör de grisigaste. Först är det 90 minuters uppvärmning med impulser. Sen börjar intervallerna och det var här som det blev blodigt under onsdagens pass i Orsa Grönklitt. På riktigt.

– En halvtimme in i intervallerna så står jag i fartställning utför en backe och lyckas få fram staven. Jag kör den i asfalten framför mig och upp i pannan, säger han och visar med händerna hur det hela gick till.

Calle Halfvarsson efter olyckan
Foto: PRIVAT
Calle Halfvarsson efter olyckan
Foto: SPORTBLADET
Jag var rätt när att svimma, säger Calle Halfvarsson

”Det var blod i hela ansiktet”

Det tog tvärstopp när staven gick i asfalten och Halfvarsson beskriver det som en projektil i pannan.

– Jag var rätt nära att svimma tror jag. Det började blöda jättemycket.

Han fick hjälp att torka av blodet och plåstra om jacket så att han kunde åka vidare. Men det var inte till mycket hjälp. Blodet fortsatte rinna ner i ansiktet.

– Det såg väl inte så trevligt ut kanske. Det såg ut som jag hade dragit en fin vurpa. Det var blod i hela ansiktet. Jag hade hjälm på mig i alla fall, men den hjälpte ju inte.

”Hade kunnat gå mycket värre”

Hur djupt såret var reflekterade han inte över.

– Det var sen på kvällen som farsan frågade om det där inte skulle ha sytts, men då var det nog för sent. Jag vet inte riktigt hur djupt det är. Jag har inte kollat så noga. Jag bara gjorde rent det. Det blir nog något fint jack i pannan.

Det har han förmodligen rätt i. Så här dagen efter är det svårt att missa såret mitt i pannan.

– Det hade kunnat gå mycket värre. Jag hade inga glasögon heller så det var tur att jag inte fick den i ögat. Jag hade tur i oturen.

Publicerad:

LÄS VIDARE