Kim Ekdahl Du Rietz

Bomben: Kim Ekdahl Du Rietz gör comeback

Av: 

Felix Tornberg

Johan Flinck

SPORTBLADET

Kim Ekdahl Du Rietz, 31, är en handbollsspelare som få andra.

Nu gör han comeback – för andra gången.

– Vi får se om det är sista gången, säger den hårdskjutande vänsternian till Sportbladet.

2017 slutade han för första gången.

2018 gjorde han comeback.

2020 slutade han igen.

Nu, då? Jo, då. Den svenske handbollsstjärnan Kim Ekdahl Du Rietz gör comeback för en andra gång. Det meddelas av hans nygamla lag Rhein-Neckar LöwenTwitter under fredagen. Det ska först och främst gälla till lagets finalspel i europacupen EHF.

Kim Ekdahl Du Rietz.

Detta då den tyska klubben drabbats av flera skador på vänsterniopositionen. Det rör sig om två matcher, som spelas redan i helgen (22 och 23 maj).

Ekdahl Du Rietz har tidigare varit öppen med att han spelat handboll trots att han i perioder inte tyckt att det är kul. Han har i en intervju med Sportbladet berättat att det ”inte är hans kall”.

– Ibland känner jag att det är synd att jag inte tycker det är roligare för då hade det kunnat gå riktigt, riktigt bra; att det är det som saknats för att ta det där sista steget. Jag har ibland försökt trycka fram det, men jag kan inte kämpa mot heller. Jag tycker inte är det är roligt, sa han då.

”Passade bra”

Sedan han slutade senast har han pluggat i Hongkong. Och planen är att återuppta studierna efter finalspelet med Rhein-Neckar-Löwen.

– Jag ska tillbaka till Hong Kong och ser redan fram emot att åka tillbaka dit. De första två terminerna är avklarade och nu är det sommarlov, så detta passade bra. Och jag var ju i Heidelberg ändå, säger han till Sportbladet.

Vad säger du om reaktionerna i dag när det kom ut att det blir comeback igen?

– Det är många som har hört av sig och det är kul, såklart.

Gjort nästan 100 landskamper

Som handbollsspelare har Ekdahl Du Reitz firat flera stora framgångar. Under många år har han varit en av de bästa i världen på sin position – även när han återvänt efter tidigare ”handbollspensioneringar”.

Bland hans meriter i urval hittar vi ett guld i EHF-cupen med just Rhein-Neckar Löwen, och ett OS-silver med Sverige.

För det svenska landslaget har han gjort 96 landskamper. I klubbväg har han, utöver Rhein-Neckar Löwen, representerat Paris Saint-Germain, Nantes och Lugi.

Nu är ju frågan:

Är detta sista comebacken?

– Vi får se. Jag vet inte. Samtidigt måste jag säga att denna gång känns mindre som en comeback än förra gången. Det är som om jag lämnade handbollen nästan i går och det känns väldigt naturligt att jag ska spela några matcher, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Kim Ekdahl Du Rietz i Hongkong, där han inledde en fyraårig tvärvetenskaplig utbildning 2020.
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Kim Ekdahl Du Rietz

LÄS VIDARE

”Jag saknar handbollen väldigt mycket”

ÄMNEN I ARTIKELN

Kim Ekdahl Du Rietz

Handboll

Rhein-Neckar Löwen

Herrlandslaget i fotboll