USA ut i kvartsfinal i basket-VM

Publicerad 2019-09-11

USA hade 48 raka matcher utan förlust i VM och OS.

Men i dag föll favoriten redan i kvartsfinalspelet mot Frankrike – efter ett ras i sista perioden.

Det var skakigt för USA redan i gruppspelet mot Turkiet. Men då räddades man från förlust när Turkiet missade fyra raka straffkast.

Men i dag bröts sviten på 48 amerikanska segrar som hållit genom VM och OS ända sedan 2006. Ett tämligen stjärnfattigt amerikanskt lag fick respass redan i kvartsfinalen mot Frankrike.

Rudy Gobert bäst i hemmalaget

Lagen följdes åt i en jämn första period som slutade 18–18. Frankrike ryckte åt sig en ledning med tio poäng i tredje perioden men USA kom tillbaka och gick till vila i ledning med tre pinnar inför slutperioden.

Men där rasade amerikanerna ihop och förlorade den med 26–13 och matchen med 89–79.

Bästa poängplockare i segrande Frankrike var Rudy Gobert med 21 poäng och 16 returer. Donovan Mitchell gjorde 29 poäng för USA.