Villa enkelt till semi efter tredje raka

Skyttekungen avbröt efter skadekänning

Uppdaterad 2021-03-08 | Publicerad 2021-03-07

Sirius kom närmare.

Men Villa Lidköping tog en planenlig tredje raka seger och är vidare till semifinal – när lagets skyttekung avbröt matchen redan efter 30 minuter.

– Grymt skönt att vara i semi, säger lagkaptenen Martin Karlsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!

Villa rivstartade och gick tidigt ifrån till 3–0 efter bara 20 minuter. Då tog Sirius timeout och hämtade upp till 3–2 strax före halvtid.

Men i andra halvlek var det åter hemmalagets show och Villa vann till slut med 8–3 efter bland annat fyra mål av Tim Persson.

– Grymt skönt att vara i semifinal. Tre jättebra matcher. Nej, vi är jättenöjda, säger lagkaptenen Martin Karlsson. i Sportbladet Play.

Edlund tvingades avbryta

Efter ungefär en halvtimmes spel lämnade Christoffer Edlund och avbröt matchen efter skadekänningar.

”Enligt vår fotograf nere vid isen är det på grund av känningar i ljumsken. Oklart hur allvarligt det är”, skrev lokaltidningen NLT i sin liverapportering av matchen.

– Det var någon gång när han sköt i första halvlek som det högg till någonstans. Det var jättesynd, men nu har vi lite tid att läka så får hoppas att det räcker, säger kapten Karlsson.

Superdrama i semifinalen

Det var hett och jämnt när guldjagande AIK och regerande mästarlaget Västerås drabbade samman i den första av tre semifinaler under söndagen. Först hämtade AIK upp 0–3 till 3–3, varpå Västerås sedan gjorde 4–3 och på tilläggstid fick AIK in en kvittering till 4–4, men målet dömdes bort för offside.

Precis efter AIK:s bortdömda kvittering hettade det till ordentligt.

Västerås Linda Lohiniva drog AIK:s Karina Lipanova i tröjan som svarade med att slå VSK-spelaren i huvudet med klubban.

– Det där, nej, usch, usch, usch. Det där är inte vackert ifrån Karina Lipanova. Det där ska vara ett rött kort, det måste vara rött kort, säger Sportbladets Play kommentator Christoffer Pihl Svensson i sändningen.

Bägge spelarna tilldelades dock endast en varsin tiominutersutvisning.

Villa Lidköping leder den andra semifinalen mot Skutskär med 1–0 i matcher.

Du ser hela slutspelet i herrarnas elitserie fram till finalen samt damernas semifinaler på Sportbladet Play.