Dolphins går mot final – krävdes sex perioder

Publicerad 2018-04-13

Norrköping Dolphins tog sin andra raka seger (102–100) mot Borås Basket.

Eugene Harris IV avgjorde med två straffkast när bara 13 sekunder återstod i den andra förlängningsperioden.

I det andre semifinalmötet besegrade Södertälje Kings BC Luleå, och utjämnade därmed matchserien.

Norrköping vann den första matchen mot Borås med 85–80.

Det andra semifinalmötet lagen emellan slutade med en ännu mindre segermarginal för Dolphins.

Det krävdes hela sex perioder (två i förlängningen) innan segraren kunde koras. Och det var Norrköpings amerikan Eugene Harris IV som fällde avgörandet för östgötarna.

När endast 13 sekunder återstod av matchen behöll han lugnet och sköt in två straffkast – slutresultatet skrevs 102–100.

Norrköping har därmed 2–0 i semifinalserien som spelas i bäst av sju matcher.

”Två riktigt bra lag”

Även Södertälje och Luleå spelade under fredagskvällen.

Där vann hemmalaget klart med 89–69. Matchen avgjordes i mångt och mycket i den andra perioden där Södertälje gjorde 14–0 på fyra minuter.

– Vi står på hälarna där. De är mycket mer aggressiva, man ska komma ihåg att det är ett riktigt bra lag, säger Luleås Adam Rönnqvist till NSD.

– Det är två riktigt bra lag och hemmaplansfördelen betyder mycket, det bara är så. Det gäller att vinna hemma och kanske sno en borta.

Södertäljes Auston Barnes var poängbäst i matchen och noterades för 23 poäng.

I och med segern kvitterar Södertälje till 1–1 i matchserien (Luleå vann senast med 83–62(