Publicerad 2020-01-15

Chelsea är vidare till semifinal i ligacupen.

Inte minst tack vare Magdalena Eriksson.

Den svenska lagkaptenen inledde målskyttet i Londonklubbens 3–1-vinst mot Aston Villa.

Efter en mållös första halvlek kom Erikssons 1–0 tio minuter in i andra då hon nådde högst på en hörna.

Länge såg det inte ut att bli fler mål i matchen men Ji So-yun gjorde 2–0 i minut 80 och sedan kom en reducering av Aston Villas Kerri Welsh fyra minuter senare.

Emily Murphy punkterade matchen med sitt 3–1-mål – det första i Chelseatröjan – på tilläggstid.

Erikssons lagkamrat och landslagskollega Jonna Andersson satt på bänken.

Svenskmöte i Manchester

I en annan del av England var det svenskmöte på schemat då Manchester United med Lotta Ökvist ställdes mot Amanda Nildéns Brighton.

Men det var bara en svensk på planen. Nildén startade men kunde inte hjälpa sitt Brighton till seger. I stället vann Manchester United med 2–1 och Ökvist tillbringade hela matchen på bänken.