Karlsson fortsätter samarbetet med Northug

Av: 

TT

Frida Karlsson väljer att fortsätta samarbetet med Petter Northug trots skandalen som uppdagades under sommaren.

– Jag har sagt att han ska göra det han kan för att hitta lyckan och må bra, säger skidstjärnan.

Den 13 augusti stoppades Petter Northug av polisen när han körde över 200 kilometer i timmen på en 110-väg. Senare hittade polisen kokain vid en husrannsakan hos den norska skidlegendaren.

Svenska stjärnan Frida Karlsson sponsras av Petter Northugs glasögonmärke.

– Vi har haft kontakt hela tiden och jag har bestämt att jag ska fortsätta samarbetet med märket Northug. Det känns bra, vi har haft ett bra och nära samarbete, säger Karlsson till TT.

I början av september kom resultatet av provtagningen som visade att Northug inte var påverkad av droger eller alkohol när han körde bilen.

– För mig var det viktigt att han var ren när han satte sig i bilen. Det påverkade mitt beslut, säger Frida Karlsson.

”Vill stötta honom”

Hur tufft var det för dig att ta beslutet att fortsätta?

– På ett sätt så måste man skilja lite på person och företag. Märket är mer än bara Petter och vi har haft ett väldigt bra samarbete och jag trivs bra med dem.

– Men Petter är inte mer än människa som alla andra, alla gör fel. Han körde för fort och har haft problem med att hitta rätt efter att han lade av. Han behöver hjälp och han tänker ta den hjälpen. Som kompis vill jag bara stötta honom.

Frida Karlsson berättar att hon även varit i kontakt med Northug.

– Vi har haft en liten dialog. Jag har sagt att han ska göra det han kan för att hitta lyckan och må bra igen. Bilden jag har fått är att det här var en väckarklocka för honom och att han verkligen vill göra en förändring.

Frida Karlsson väljer att fortsätta samarbetet med Petter Northugs glasögonmärke. Arkivbild.
Frida Karlsson väljer att fortsätta samarbetet med Petter Northugs glasögonmärke. Arkivbild.

Halfvarsson fortsätter

Även Calle Halfvarsson samarbetar med glasögonmärket och har sedan tidigare meddelat att han ska fortsätta med det.

– Det är klart att det alltid finns två sidor av myntet när det handlar om sånt där. Det finns dem som tycker man ska säga nej och bara vända sådana personer ryggen. Sedan finns det dem som tycker det är bra att man inte skiter i det och istället hjälper en vän. Jag har väl fått höra både och, men mer åt det positiva hållet. De tycker det är bra att jag står upp. Det är bättre att hjälpa, säger Halfvarsson.

Erkänt ett allvarligt drogproblem

34-årige Northug höll en presskonferens den 21 augusti där han berättade att han missbrukar och är beroende av både narkotika och alkohol.

– Jag har ett allvarligt drogproblem bestående av alkohol, narkotika och piller i kombination med periodvis hårt festande. Det har varit väldigt hårt festande den senaste tiden. Jag har inte tagit det på allvar, förnekat det och skyllt ifrån mig på de runt mig. Konsekvensen är att det har blivit riktigt allvarligt och omfattande, sade han då.

Northug kan straffas för fortkörning och narkotikainnehav.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.