Tuff match slutade med seger för Jönköping mot IBF Falun

Av: Sportbladets textrobot

Publicerad:
Uppdaterad:

Det svängde i matchen i Superligan SSL i innebandy mellan Jönköping och IBF Falun i Jönköpings Idrottshus. Bortalaget IBF Falun hade ledningen i början av tredje perioden, med 6–4, men Jönköping vände matchen och vann till slut med 9–6.

– Jag tycker att vi var värda segern. Otroligt skönt att göra 7-0 och vända. Tjejerna visar stor moral och vi visar återigen att vi är starka i sista perioden. Jag tror aldrig att vi varit så bra tränade som nu. Falun försökte spela av matchen och det straffade sig denna gången. Vi var lite hetare och ville mer. Det kändes redan när vi gjorde 3-6 och 4-6. Viktiga mål för matchens utgång. I sista hittar vi bra lägen och sätter dit ett par riktigt bra avslut. Nu ser vi framemot nästa helg med tillförsikt, Karlstad borta och Lund hemma, kommenterade Jönköpings tränare Johan Ivarsson efter matchen.

Moa Jakobsson och Fanny Kruse gjorde två mål var för Jönköping. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Gabriella Strandberg 2, Ellen Svensson 2 och Clara Olofsson, målen för IBF Falun gjordes av Ingela Hansson 2, Clara Hellgren 2, Lovisa Stenberg och Lovisa Åström.

För Jönköping gör resultatet att man nu ligger på tolfte plats i tabellen, medan IBF Falun är på nionde plats.

I nästa omgång har Jönköping Karlstad IBF borta i Colorama Arena, fredag 27 november 19.00.

Publicerad: