Cardiff kan straffas med poängavdrag

Av: Oscar Rickstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Nantes kräver pengar för Emiliano Sala, men Cardiff vill inte betala innan polisutredningen är klar.

Enligt sportadvokaten Gianpaolo Monteneri kan Cardiff straffas med poängavdrag om de inte hedrar avtalet.

– Det är en svår situation då vi pratar om en mänsklig tragedi och en stor summa pengar, säger han.

I går kom nyheten att Nantes är på jakt efter pengarna för Emiliano Sala.

Den franska klubben anser att Cardiff ska påbörja avbetalningen för den bortgångne fotbollstjärnan - vars kropp hittades under natten till fredagen - men Premier League-klubben vill vänta. Cardiff vill ha polisens och Haverikommissionens färdiga utredningar om Salas försvinnande innan de börjar betala av övergångssumman (runt 150 miljoner kronor).

– Vi måste visa respekt mot familjen. Det är för tidigt för oss att kommentera, säger Cardiffs ordförande Mehmet Dalman.

Han bekräftade också att klubben har nu har begärts på pengarna för Sala.

Kan straffas med poängavdrag

Enligt Sky Sports kommer Nantes att vidta juridiska åtgärder om en tredjedel av summan inte har betalats inom tio dagar.

Nu menar sportsadvokaten Gianpaolo Monteneri - som jobbade för Fifas Players’ Status Committee mellan 1997 och 2005 - att Cardiffs agerande kan få sportsliga konsekvenser.

– Om vissa deadlines, som nämns i kontraktet, inte hålls kan det ge konsekvenser för klubben i fråga. Detta kan vara allt från en varning till ett poängavdrag i ligan, säger Monteneri till Press Association Sport.

Han fortsätter:

– Det är en svår situation då vi pratar om en mänsklig tragedi och en stor summa pengar. Å ena sidan är det en mänsklig fråga, och å andra sidan, för Nantes, är det en ekonomisk fråga och en kompensation som de kan bli utan.

Publicerad:

LÄS VIDARE