Svenske boxaren misstänker corona

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Den svenske proffsboxaren Otto Wallin sitter i karantän i New York.

I över en veckas tid har han känt av coronaliknande symtom.

”En familjemedlem till mig har testat positivt för coronaviruset, vilket betyder att jag har det”, skriver han på sin Facebooksida.

Otto Wallin, 29, hade sin mamma och hennes sambo på besök i USA. Efter deras hemkomst till Sverige började proffsboxarens mamma känna av symtom. För hennes sambo, som är i en riskgrupp, tog symtomen hårdare och han tvingades uppsöka sjukhus varpå han testade positivt för Covid-19.

Wallin har suttit i karantän sedan den 15 mars, övertygad om att han har corona.

Wallins första symtom var lätt trötthet och ont i halsen, och han rekommenderas självkarantän efter kontakt med läkare.

”Efter tre dagar släppte symtomen och jag kände mig piggare men två dagar senare tappade jag lukt- och smaksinnet totalt, vilket i sig kändes lite bisarrt. Nu har smaksinnet återvänt och men jag kan fortfarande inte känna någon lukt över huvud taget”, säger han i ett pressmeddelande.

Uppmanar till allvar

Wallin uppmanar alla att ta viruset på största möjliga allvar.

”Att symtomen kan vara så milda som i mitt fall tycker jag är skrämmande eftersom jag förstår att det starkt bidrar till att viruset sprids så snabbt. Det visar också vad otroligt viktigt det är att vi alla håller oss hemma så mycket det går och att vi följer myndigheternas råd även om vi inte känner av några symtom”, säger han.

Otto Wallin.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Otto Wallin.
Publicerad:

LÄS VIDARE