Solskjaer om förstasidan: "Värsta jag sett"

Av: Ossian Flodmark

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotbollsvärlden reagerar med avsky på Corriere dello Sports förstasida.

– Det är det värsta jag sett, säger Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.

Samtidigt meddelar Milan och Roma att de gemensamt tänker bojkotta den italienska tidningen.

Under presskonferensen inför Manchesterderbyt som spelas på lördag klockan 18.30 fick Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer frågan om vad han tyckte om bild- och ordvalet på Corriere dello Sports förstasida under torsdagen.

– Först och främst, när man ser det tänker man ”wow, på riktigt? Är det möjligt?”. Det är den värsta förstasida jag någonsin sett. Det måste det vara, svarar han.

På bilden är Romelu Lukaku och Chris Smalling tillsammans med texten ”Black Friday”. Spelarna representerar Inter respektive Roma som ställs mot varandra under fredagskvällen. Båda två har tidigare spelat för United och troligtvis är det därför Solksjaer får frågan.

– Vi har varit i kontakt med Chris, så han vet att vi står bakom honom. Det har vi även varit med Romelu.

– Jag arbetar inte med det ni gör men, wow. Det är helt otroligt. Tur att vi inte ser sånt här (i England). Vi ser mycket här, men inte sånt, säger Solskjaer.

1 av 2 | Foto: Fabio Polimeni/AP/TT
Corriere dello Sports förstasida.

”Ni borde göra ett bättre jobb än så”

Tidigare under dagen har Roma och Milan gått ut och sagt att de inte tänker svara på några frågor från tidningen i fortsättningen. Spelarna själva har varit ute på sociala medier och kommenterat sin inblandning.

”Istället för att fokusera på matchen mellan två lag kommer Corriere dello Sport med den dummaste rubriken jag någonsin sett i min karriär. Ni fortsätter hälla bensin över den negativitet och rasism som redan finns. Ni borde göra ett bättre jobb än så”, skriver Lukaku bland annat på Twitter och Instagram.

Chris Smalling skriver ”Jag hade gärna bara fokuserat på matchen, men det är viktigt att jag säger att det som hände i morse är fel och mycket okänsligt. Jag hoppas att alla inblandade i denna rubrik tar sitt ansvar och inser kraften bakom deras ord”.

Publicerad:

LÄS VIDARE