Storvreta svenska mästare – vinner gigantfinalen

Publicerad 2023-04-22

Storvreta och Falun har tillsammans prenumererat på SM-pokalen sedan 2009.

Och i år när lagen möttes igen i SM-final var det Storvreta som drog det längsta strået mot Falun – efter stort drama.

– Det var många som inte trodde på oss, säger Storvretas Albin Sjögren efter matchen.

Precis som på damsidan var det inga ovana finallag som skulle göra upp i SM-finalen i innebandy. Falun har de senaste tio säsongerna tagit hela sju guld. Och när de inte vunnit – har Storvreta gjort det. Faktum är att lagen har tagit samtliga SM-titlar sedan 2009.

Jättedrama

Men i år var det Storvretas tur. Laget tog ett rejält grepp om matchen och hade efter två perioder ledningen med 3-0.

Filip Eriksson, som aldrig tidigare vunnit SM-guld visade inga tecken på nerver när han fick läget och två mål. Även storstjärnan Albin Sjögren spelade bra och stod för två assist.

Inför den tredje perioden ledde de vitklädda med 4-1, och bara två minuter in i den tredje hade man gjort ett till mål.

Därefter gjorde Falun ett rejält försök att komma ikapp, och de kom också närmare. Emil Ruud reducerade till 5-4 med bara drygt två minuter kvar, men Storvreta höll ut.

Uppsalaklubben vann till slut med 5–4.

”Extra skönt”

Efter matchen var Storvretas Albin Sjögren oerhört nöjd över att ha knäppt kritikerna på näsan.

– Det är så jävla skönt, jag vet knappt vad jag ska säga. Alla guld är olika på sina sätt, och det här var extra skönt när det var så många som inte trodde på oss inför säsongen, säger Sjögren till Sportbladet.

Sjögren fick det perfekta avslutet på sin sejour i Uppsalaklubben. Nästa säsong flyttar forwarden till Schweiz. Han är nämligen klar för schweiziska Zug. 28-åringen hoppas att det här guldet ska fungera som plåster på såren för supportrarna.

– Jag har sagt tidigare att det bästa sättet för att få fansen att förlåta mig är ifall jag kan ge dem ett guld. Nu är vi där, så jag hoppas att de är lite mer förstående nu i alla fall, säger han och ler.

Därmed kan Storvreta titulera sig som svenska mästare för första gången på fyra säsonger. Guldet är klubbens sjunde SM-guld någonsin.