Peterson vidare till fjärderundan i Indian Wells

Uppdaterad 2023-03-13 | Publicerad 2023-03-12

Rebecca Peterson stod för en fin skalp i WTA-tävlingen i Indian Wells i Kalifornien.

27-åringen är vidare är till den fjärde omgången i turneringen – där hon kan ställas mot världssexan Coco Gauff.

Peterson bjöd på en mäktig vändning mot 39-rankade schweiziskan Jil Teichmann i den tredje omgången.

Svenskan förlorade det första setet 3–6 men kom sedan starkt tillbaka och vann de sista två seten med siffrorna 6–3, 6–1.

Klättrar på rankingen

Järfälla-tjejen kom till start i Indian Wells med bra form i ryggen, efter finalplatsen i Merida Open förra månaden.

Inför turneringen rankades Peterson som 103:a i världen, men i och med vinsten klättrar hon upp på plats 75 på liverankingen.

Hon har dock en bit kvar till sin högsta ranking (plats 43) från 2019.

Tufft motstånd väntar

I nästa omgång väntar tufft motstånd för 27-åringen.

Där ställs hon mot vinnaren i matchen mellan världssexan Coco Gauff från USA och 54-rankade tjeckiskan Linda Noskova.

Indian Wells är en WTA 1000-turnering och brukar ibland kallas för ”årets femte grand slam”.

Peterson vände och vann mot Jil Teichmann.