Publicerad 2023-01-24

Returmötet i semifinalen av Svenska cupen blev en högdramatisk historia.

Till slut var det hemmalaget Falun som knep finalplatsen efter sudden death.

– Det var ett styrkebesked från oss i dag, säger Emil Nilsen.

Det var fördel Storvreta inför semifinalreturen av Svenska cupen, efter segern med 10–6 i det första mötet.

Och det började lovande för Uppsalalaget, som tog ledningen redan i den första minuten när Fredrik Lindholm lämnades helt omarkerad framför mål.

Målfest i första perioden

Men Falun svarade omgående och inom loppet av tio minuter hade de regerande svenska mästarna dragit ifrån fram till 4–1.

– Det blir lite för mycket High Chaparral, med kontring på kontring. Vi har dåligt tålamod och är ganska sårbara på mittplan där de straffar oss direkt, sa Storvretas Albin Sjögren i pausvilan.

I den andra perioden spelade gästerna upp sig, men det var fortsatt fördel Falun inför den sista perioden.

Nervösa slutminuter

Med drygt tio minuter kvar av matchen inledde gästerna en intensiv kvitteringsjakt genom att plocka ut målvakten – och det gav utdelning direkt.

Och när Tobias Gustafsson satte reduceringen fram till 8–7 med drygt tre minuter kvar, blev det nervösa slutminuter för hemmalaget, som behövde vinna för att ta matchen vidare till sudden death.

Men det lyckades och väl där kunde hemmapubliken i Guide Arena pusta ut, efter att Emil Nilsens skott via Omar Aldeebs fot letat sig in i nät fram 9–7 för hemmalaget.

– Det är väl så en sudden ska avgöras, genom nån tillfällighet med ett hopslag eller nåt. Det var jävligt skönt i alla fall, säger Emil Nilsen till Sportbladet.

– Vi tog tag i det direkt i sudden och vi är som bäst när matcherna ska avgöras. Så det var ett riktigt styrkebesked från oss i dag, fortsätter han.

I finalen ställs dalmasarna mot vinnaren i den andra semifinalen mellan Växjö och Kalmarsund.

Den andra semifinalen spelas den 25 januari och sänds på Sportbladet.