Falun två segrar från final

Publicerad 2018-04-06

Alexander Galante Carlström.

Falun följde upp den senaste segern mot Linköping med ytterligare en skalp. 6–3-segern innebär att laget närmar sig en finalplats i SSL:s slutspel.

Stjärnan Alexander Galante Carlström noterades för två mål och en assist.

Samtidigt vann Iksu det första semifinalmötet mot Pixbo hemma i Umeå. Efter ett straffdrama kunde siffrorna skrivas 4–3.

Falun kvitterade semifinalserien borta mot Linköping i och med 6–2-vinsten i förrgår.

När matchserien vände hem till Dalarna vann de på nytt. Och de gjorde det genom att vända ett 1–3-underläge till 6–3.

Men det var alltså gästerna som började bäst. 0–1 kom efter drygt tre minuter av Matej Jendrisak. Tolv minuter senare stod det 2–3.

Galante Carlström målskytt

Efter en rätt slätstruken andraperiod, som bara innehöll ett mål, så tog hemmalaget Falun ett rejält tag om taktpinnen.

Stjärnan Alexander Galante Carlström gjorde i och med 5–3 sitt andra mål för kvällen, detta kvarten in i tredje perioden. Jonas Adriansson fastställde sedan slutresultatet 6–3.

Segern innebär att Falun leder med 2–1 i matcher i semifinalserien som spelas i bäst av sju matcher.

I damernas slutspel ställdes Iksu mot Pixbo i den första av fem semifinaler.

Det var en jämn tillställning som krävde ett avgörande på straffar – detta efter att hemmalaget från Umeå kvitterat till 3–3 med 53 sekunder kvar av ordinarie matchtid. Sofia Joelsson var målskytten.

De 1 565 åskådarna fick sedermera bevittna hur samma Joelsson avgjorde matchen i straffläggningen.

Iksu leder nu med 1–0 i matchserien.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.